Ana Sayfa
Duyurular
Siyasal Bilgiler Fakültesi Akreditasyon Sertifikaları Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Siyasal Bilgiler Fakültesi Akreditasyon Sertifikaları Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak, 2023 yılının Ocak ayında başlatılan akreditasyon süreci, 13-15 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda başarıyla tamamlanmıştır. Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, fakültemizin üç programı 5 yıllık tam akreditasyon ve bir programı ise 4 yıllık akreditasyon derecesine layık görülmüştür. Bu anlamlı günde düzenlenen akreditasyon sertifikaları takdim törenine katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır'ın açılış konuşması ile devam etti. Ardından, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, akreditasyon sürecinin önemi ve fakültenin başarılarından bahsetti. STAR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erkam Tüzgen ve STAR Değerlendirme Ekibi Başkanı Doç. Dr. Recep Ali Küçükçolak, fakültenin akreditasyon süreci ve değerlendirme sonuçlarına dair bilgilendirici konuşmalar yaptılar.

Törende ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu da yer aldı. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı ve Üniversitemizin öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Ümit Kocabıçak video mesaj ile bu gururlu günümüzde iyi dileklerini iletmiştir.

Tören, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan bölümlere sertifikalarının takdimi ile sona erdi. Bu anlamlı günde, emeği geçen tüm akademik ve idari personele, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunarız.

Siyasal Bilgiler Fakültesi ailesi olarak, elde edilen bu önemli başarının haklı gururunu ve mutluluğunu tüm paydaşlarımızla paylaşmaktan onur duyuyoruz.