2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dersi

Fakültemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılış dersi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılış dersinde kısa bir konuşma yapan Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Çalışır yeni eğitim öğretim yılının verimli bir yıl olmasını temenni etti ve Siyasal Bilgiler Fakültesinin araştırma üniversitesi vizyonuna yönelik performansı hakkında bilgi verdi.

Daha sonra açılış dersini veren SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi, İslam Ekonomisi ve Finans Merkezi Direktörü ve İngiltere Durham Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Asutay “Adil ve Eşitlikçi Bir Dünya İçin Yeni Tahayyüller Arayışı: İslami Politik Moral Ekonomisinin Yanıtları” başlıklı sunumu yaptı.

Prof. Dr. Asutay, sunumunda daha eşit bir dünya düzeninin yaratılması, küresel refahın adil bir şekilde paylaşılması ve çevrenin sürdürebilirliği için İslam Ekonomisi büyüme modeli bağlamında çeşitli değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu.

Açılış dersi etkinliği teşekkür ve plaket takdimi ile sona erdi.