Ana Sayfa
Duyurular
Cumhurbaşkanlığı İ.k.o. Kamuda Staj Projesi Kapsamında Onay Alan Öğrencilerin Yapması Gerekenler

Cumhurbaşkanlığı İ.K.O. Kamuda Staj Projesi Kapsamında Onay Alan Öğrencilerin Yapması gerekenler

  1. Eğitim Öğretim devam ederken staj yapılamaz.
  2. Ara tatillerde staj yapılabilir.
  3. En az 20 iş günü staj yapabilirsiniz.
  4. Yaz okulu döneminde ders almayacaksanız, Bahar yarıyılı final sınavları bitiminde başlayıp – Güz dönemi başlayana kadar staj yapabilirsiniz.
  5. Staj formunu Bölüm ve SBF web sayfamızdan temin edip, formda belirtilen bölümlerin ilgili yerlerini doldurtup onaylatmanız gereklidir.
  6. Onayları eksik olan formlar dikkate alınmaz.

İŞLEM SIRASI

  1. Öğrenci aşağıdaki forma (Cumhurbaşkanlığı CUBİKO) kişisel bilgilerini ve staj süresini doldurarak formu imzalar
  2. Staj yapılacak kurum bilgileri girilerek kuruma imza/kaşe/mühür işlemi yaptırılır.
  3. Form öğrenci tarafından bölümüne onaylattırılır.
  4. Yukarıda belirtilen işlemlerden sonra öğrenci ve kimlik fotokopisi ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kabul Yazısı eklenerek staja başlama tarihinden en az 5 işgünü önce Dekanlık Staj birimine teslim edilir.

NOT: İşe Giriş Bildirgesi isteyenler sbf@sakarya.edu.tr eposta adresinden talepte bulunabilirler

 

STAJ DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ VE KURUM ARASINDAKİ İLİŞKİ: Öğrenci Staj yapılan kurumun çalışma kurallarına/saatlerine/prensiplerine/ilkelerine vb. uygun hareket etmekle, kurum öğrenciye medeni haklar çerçevesinde davranmakla yükümlüdür.

STAJ DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ VE BÖLÜMÜ ARASINDAKİ İLİŞKİ: Öğrenci Stajı ile ilgili akademik konularda bölümünden bilgi talebinde bulunabilir.

STAJ DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ VE DEKANLIK STAJ BİRİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: Dekanlık Staj Birimi öğrencinin staj süresince SGK İşe Giriş/İşten Çıkış işlemlerini yönetir. Öğrenci staj süresi içinde sağlık hizmeti aldığında sbf@sakarya.edu.tr eposta adresine bildirmekle yükümlüdür.

 

Önemli Not:  Bazı kurum yada firmalar "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" belgesini staj yapacak öğrencilerimizden staj öncesi talep etmektedir. 

Stajyer adaylarının staj öncesi alabileceği ve ÇAŞGEM tarafından hazırlanan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, YTNK TV (www.ytnk.tv) üzerinden öğrencilerin erişimine açılmıştır. Stajyer adayları platform üzerinden eğitimi tamamladıktan sonra katılım belgesini sistem üzerinden alabilirler.

https://twitter.com/ulusalstajprg/status/1539882201474600961

https://twitter.com/ytnktv/status/1539881040826736640

https://www.facebook.com/100063964958438/posts/pfbid02TqyZfCu2LBm4LHb5TcC8tbCbaF6yd8NB4NpsN989FV3ynJCeakKVx6mJtpjqua3tl/?d=n

https://www.instagram.com/p/CfI_VDWtFh5/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D