Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, 1993-94 öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adı altında “İktisat” ve “İşletme” Bölümleriyle lisans öğrenimine başla­mıştır. Daha sonra; “İktisat”, “İşletme”, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri”, “Maliye”, “Finansal Ekonometri”, “Uluslararası İlişkiler”, “Turizm İşletmeciliği” ve “İnsan Kaynakları Yönetimi” Bölümleri olmak üzere toplam 9 Bölümde eğitim faaliyetini sürdürmüştür. Kasım 2010’dan sonra 3 Bölüm, yeni kurulan İşletme Fakültesine aktarılmış olup halen “İktisat”, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri”, “Maliye”, “Ekonometri”, “Uluslararası İlişkiler” ile 2021-2022 öğretim yılında öğrenci alımına başlayan "İslam İktisadı ve Finans" bölümleriyle eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Ekonometri ve İslam İktisadı ve Finans bölümleri hariç  5 Bölümde II.Öğretim programları uygulanmaktadır.