Ana Sayfa
Duyurular
Farklı Bölümden/fakülteden Ders Alma Detayları (güncel)

FARKLI BÖLÜMDEN/FAKÜLTEDEN DERS ALMA DETAYLARI (GÜNCEL)

2019-2020 Yaz Öğretimi derse yazılma işlemleri 29 Haziran - 01 Temmuz tarihleri arasında SABİS üzeriden yapılacak olup, Farklı Bölümden Ders Alma işlemleri ise 29 Haziran-05 Temmuz 2020 tarihleri arasında aşağıda bağlantısı bulunan form üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE LÜTFEN OKUYUN...

Formda açılması planlanan bütün dersler gözükmektedir. Yeterli yazılma olmayan dersler 02 Temmuz 2020 tarihinde kapatılacak ve bu derslere yazılma yapılamayacaktır.

Farklı bölümlerde alacağınız dersin kredisine göre ücret yatırmış olmanız gerekmektedir. Örneğin; kendi bölümünüzde 3 saat olan bir ders, farklı bölümde 4 saat ise 4 saatlik ücret ödemeniz gerekmektedir.

Farklı bölümden ders alma formu ile sadece farklı bölümden almak istediğiniz dersleri seçiniz. Kendi bölümünüzde almak istediğiniz derslere 29-30 Haziran - 01 Temmuz 2020 tarihleri arasında ve yeniden yazılma tarihi olan 03-04-05 Temmuz 2020 tarihleri arasında SABİS üzerinden yazılmanız gerekmektedir. Not: Sistemsel sorunlar nedeni ile kendi bölümünüzde açılan derslere yazılamamanız halinde kendi bölümünüzde açılan dersleri de seçebilirsiniz.

ÇAKIŞMA KONTROLÜ YAPMADAN DERS SEÇİMİ YAPMAYINIZ. 
DZ (devamsız) olan ders ile FF olan ders çakışırsa alınabilir.
İlk defa alınan ders ile FF olan ders çakışırsa alınabilir.
DZ olan ders ile DZ olan ders çakışırsa alınamaz, DZ olan ders ile ilk defa alınan dersler çakışırsa alınamaz.
**** Çakışma kontrolü yapmak için açılması planlanan dersler: DERS PROGRAMLARI

Formu sadece 1 (bir) defa doldurup gönderme hakkınız bulunmaktadır. Formu göndermeden önce mutlaka derslerinizi kontrol ediniz.

Bu form ile sadece Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri Farklı Bölümden/Fakülteden Ders Alma başvurusu yapabilir. Misafir Öğrenciler için süreç ve detaylar BURADA paylaşılmıştır.

Ders seçimi yapmadan önce BURAYA tıklayıp Farklı Bölümden Ders Alma Dilekçesini indirip doldurun. Ardından Farklı Bölümden Ders Alma sayfasında dilekçenizde belirtmiş olduğunuz dersleri tikleyin ve DOSYA YÜKLEME kısmından dilekçenizi yükleyip GÖNDER butonuna basın. Dilekçenize yazdığınız dersler ile formda tüklediğiniz dersler birbiriyle FARKLI OLMAMALIDIR. Farklı olması durumunda formda tiklediğiniz dersler esas alınacaktır. Farklı fakültede açılan fakat formda olmayan dersler için bölüm sekreterliği ile iletişime geçiniz.

Formu görüntüleyebilmek için öncelikle bilgisayar veya telefonunuzda açık olan kişisel gmail hesaplarınızdan çıkış yapıp öğrenci e-postanız ile oturum açmanız gerekmektedir. Aksi takdirde "İzne ihtiyacınız var" uyarısı çıkacaktır. "İzne ihtiyacınız var" uyarısı alan öğrencilerimiz SABİS'e giriş yapıp SAÜ Posta'a tıklayarak giriş yaptıktan sonrar aynı tarayıcıda yeni sekme açıp yeniden formun linkine tıklayabilirler. 

FARKLI BÖLÜMDEN DERS SEÇİMİ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

DEKANLIK