Ana Sayfa
Duyurular
Kent Söyleşileri "kent ve Kentleşme Kavram ve Teorilerimizi Değiştirme Zamanı Geldi Mi?"
KENT SÖYLEŞİLERİ-

KENT SÖYLEŞİLERİ- "KENT VE KENTLEŞME KAVRAM VE TEORİLERİMİZİ DEĞİŞTİRME ZAMANI GELDİ Mİ?"

Kavram ve Teoriler Değişmeli mi?

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli’yi konuk edecek.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kent Söyleşileri kapsamında “Kent ve Kentleşme Kavram ve Teorilerimizi Değiştirme Zamanı Geldi mi?” konulu bir etkinlik düzenleyecek. 14 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’te Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek söyleşiye Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli katılacak. Söyleşide değişen ve gelişen dünyada kent, kentleşme kavramları ve teorileri konuşulacak.

İlhan Tekeli kimdir?

1937 yılında İzmir'de doğdu. Şehir ve bölge plancısı, sosyolog. İlk ve ortaöğrenimini İzmir’de yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1964’te, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, Şehir ve Bölge Planlamacılığı alanında; 1966’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1968’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Şehir Planlama konusunda doktora yaptı. 1970’den bu yana, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren Tekeli, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yapmıştır.

Tarih Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olmasının yanı sıra, World Academy for Local Government and Democracy (Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi)’de İcra Heyeti’nin kurucusu ve üyesi olmuştur. Değişik dillerde, elliden fazla kitabı, dört yüzden fazla makalesi ve konferans tebliği bulunan Tekeli, Sosyal Bilimler alanında birçok ödül kazanmıştır. 1964’ten bu yana, şehir ve bölge planlamacılığı, planlama teorisi, makro coğrafya, göç coğrafyası ve politik davranış, Türkiye’deki yerel yönetimlerin teorisi ve tarihi, kentleşme ve kentsel politika, ekonomi politikası, Türkiye’nin ekonomi tarihi, kent ve toplum tarihi gibi alanlarda yayımlanmış pek çok eseri vardır.

 

 

 

 

Fotoğraflar