Ana Sayfa
Duyurular
Yükseköğretimde Kalite Konuşuldu

YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE KONUŞULDU

Dünyada akreditasyon alanındaki gelişmeler, Türkiye'de yükseköğretimde akreditasyon süreçleri, kalite kültürünün yaygınlaştırılması ve özellikle Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme ve İktisat Fakülteleri tarafından yürütülen programların akreditasyonu konularını görüşmek üzere Fakültemiz ev sahipliğinde 12/03/2018 Pazartesi günü Sakarya Best Western Premier Otel’de “Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Kalite Süreçleri ve Akreditasyon Çalıştayı” yapıldı.

İki farklı oturumda düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hamza AL’ ın açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Filiz ERTUĞRAL YAMAÇ, SAÜDEK Koordinatörü Yrd .Doç. Dr. Tuba CANVAR KAHVECİ ve EGPA-IIAS Temsilcisi Bardhyl DOBRA tarafından Dünyada akreditasyon alanındaki gelişmeler ve Türkiye’de yükseköğretimde akreditasyon süreçleri, Sakarya Üniversitesi’nin  kalite yolculuğu, hedefleri,stratejik planları ve kalite süreçleri ile ilgili birer sunum yapıldı.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise, “Fikir Çemberi Çalışması” yapıldı. Oluşturulan masalarda, kurum kalite süreçleri konusundaki tartışma sorularına yanıt arandı.

Çalıştay, kapanış bildirgesinin katılımcılarla paylaşılması ile sona erdi.