Ana Sayfa
Duyurular
Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Ders Verdi

Söğütlü Kaymakamı Esengül KORKMAZ Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Ders Verdi

2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz Yarıyılında Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün “Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı” dersi kapsamında her hafta Salı günleri iş yaşamından, özel sektörden, kamu kurumlarından, mezunlarımızdan idarecileri derse konuk ederek öğrencilerimizin konuk edilen isimlerin mesleki tecrübelerinden faydalanması, iş dünyasını yakından tanıma fırsatı elde etmesi hedeflenmektedir.

10/10/2017 Salı günü bu ders kapsamında "Yönetimde Kadın Eli" konulu bir konferans vermek amacıyla  öğrencilerle bir araya gelen Söğütlü Kaymakamı Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ, mezun olduktan sonra kariyer yolculuğuna başlayacak öğrencilerimize hedeflerini belirlemede yardımcı olmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilmek, iş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlayabilmek amacıyla kaymakamlık mesleği ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Mesleğe ilk başladığı zamanlarda bir kadın kaymakam olarak kendini farklı hissettiğini ancak zamanla mesleğe ve mesleğin getirdiklerine alıştığını söyleyen ÇİÇEKLİ, bilgi ve tecrübesinden bazı aktarımlar yaparak konuşmasına şöyle devam etti:

Kaymakamlık teorik olarak bilgi ister ancak en önemli şey insani ilişkiler ve bulunduğunuz bölgenin sosyolojisini bilmenizdir. Beşeri münasebeti zayıf insanlar ve insanların sıkıntısını çözmeyi sevmeyen insanlar bu mesleği seçmemeli.

Mesleğin sırrı % 80 beşeri münasebet, kanun ve mevzuattır.

Eğer kaymakamlık mesleğini istiyorsanız kendinizi geliştirdiğiniz takdirde bu mesleği kolayca yapabilirsiniz.

Atanmış ve seçilmişler bakımından ilçe içerisinde bazen sıkıntılar olabiliyor fakat bunu tecrübe ve yöneticilik becerilerinizle telafi edebiliyorsunuz.

Öğrencilere mücadeleci olmalarını, her konuda denge kurmayı pratik olarak iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayan Kaymakam ÇİÇEKLİ, dersin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı, bütün öğrencilere eğitim hayatlarında ve kariyer yolculuklarında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Fotoğraflar