Ana Sayfa
Duyurular
Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı Dersinde Öğrencilere Rehberlik Etti

Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı Dersinde Öğrencilere Rehberlik Etti

2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz Yarıyılında Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün “Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı” dersi kapsamında her hafta Salı günleri bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere davet edilen bir konuk tarafından konferanslar yapılmakta,  öğrencilerimizin iş yaşamından, özel sektörden, kamu kurumlarından, mezunlarımızdan idareciler ile bir araya gelerek iş dünyasını yakından tanıma fırsatı elde etmesi hedeflenmektedir.

Bu ders kapsamında konferans vermek amacıyla 03/10/2017 Salı günü öğrencilerle bir araya gelen Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA, mezun olduktan sonra kariyer yolculuğuna başlayacak öğrencilerimizi profesyonel iş hayatına hazırlayabilmek, mesleki tecrübe kazandırabilmek, iş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlayabilmek amacıyla deneyimlerini paylaştı.

Öğrencilere okul yaşamı dışında kendilerini geliştirecek konulara da ilgi duymalarını, ekonomi, tarih, felsefe okumalarını tavsiye eden ÇELİKKAYA konuşmasına şöyle devam etti:

Dilinizi çok iyi bilin, dilinizi çok iyi bilirseniz iyi düşünürsünüz. İnsanoğlu tahmin edilenin aksine beyni ile değil dili ile düşünür.

Kariyer sınavları ile ilgili mülakat sınavlarına hazırlandığınızda neden ben seçilmeliyim sorusunu cevaplamaya çalışın ve farklı yönlerinizi ön plana çıkarın, kendinizi geliştirin.

Öğrencilerle bir araya gelmekten ve onların kariyer planlamalarına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten ÇELİKKAYA konuşmasını Şair Vladimir Vladimirovic Mayakovski’nin "Şair İşçidir" şiiri ile sonlandırdı.

Bağırırlar şaire:

"Bir de torna tezgâhı başında göreydik seni.

Şiir de ne?

Boş iş.

Çalışmak, harcınız değil demek ki..."

Doğrusu

bizler için de

en yüce değerdir çalışmak.

Ve kendimi

bir fabrika saymaktayım ben de.

Ve eğer

bacam yoksa

İşim daha zor demektir bu.

 

Fotoğraflar