Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından, Ahilik ve kurucusu Ahi Evran’ın tanıtılması, yaşattığı evrensel değerlerin hatırlatılması ve bu değerlerin günümüz dünyasına ışık tutmasına katkı sağlamak amacıyla “Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması” adı altında ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans, lisans, lisansüstü ve yetişkinlere dönük olarak Şiir, Resim, Masal/Öykü, Deneme, Makale, Senaryo, Kısa Film ve Çizgi Karakter kategorilerinde yarışmalar düzenlenmiştir.

Bu çerçevede lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrencilerimizin ilgili kategorilerde yarışmaya yarışmacı olarak katılmaları beklenmektedir. Diğer taraftan, öğretim elemanlarımızın da hem yetişkin kategorisinde yarışmalara katılabileceği hem de bütün kategorilerde yapılacak yarışmalarda jüri üyesi olarak destek vermeleri talep edilmektedir. Yarışma kapsamında ihtiyaç duyulan detaylı bilgilere https://www.ahievran.org/tr adresinden ulaşılabilir.

İlgililere duyurulur. 19 Ocak 2022