Ders Ekle-Sil İşlemleri

Öğrencilerimizin Dikkatine

Bu yıl ilk kez uygulanacak ekle-sil işlemleri, 03-04 Ekim 2019 Perşembe ve Cuma günleri bölümlerimizde danışmanlar aracılığı ile yapılacaktır. Ekle-sil işlemleri ile ilgili kurallar aşağıda verilmiştir.

EKLE-SİL KURALLARI

1. Öğrenci; akademik takvimde belirlenmiş olan ekle-sil tarihlerinde, danışmanının onayı ile ilgili yıl/yarıyılda seçmiş olduğu dersini/derslerini bırakabilir. Öğrenci, talep etmesi durumunda, sadece bıraktığı dersin/derslerin AKTS miktarınca seçeceği farklı derse/derslere derse yazılma kurallarına uygun olmak kaydıyla yazılma yapabilir. Ekle-sil işlemleri ilgili Eğitim Birimlerinde yapılacaktır.
  2. Ekle-sil tarihlerinde grup değişikliği yapılamaz
  3. Ekle-sil tarihlerinde öğretim türü değişikliği yapılamaz
  4. Senato tarafından belirlenen ders açılma limitinin altına düşmesi halinde ilgili seçmeli dersten öğrenci silinemez.
  5. Öğrenci ekle-sil işleminde grup seçimi yapamaz
  6. Öğrenci alt yarıyıllarda ilk defa yazıldığı veya DZ notlu dersini silip, farklı ders ekleyemez.