Doğumunun 90. Yıldönümünde Cengiz Aytmatov
Doğumunun 90. Yıldönümünde Cengiz AYTMATOV

Üniversitemiz Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER) koordinasyonunda Türk Dünyasının en ünlü yazarı olarak kabul edilen ve 20. Yüzyıl dünya edebiyatının başlıca yazarları arasında gösterilen Cengiz Aytmatov konulu bir panel düzenlenecektir.

10 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 10.00' da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1'de yapılacak olan panelin ardından SAÜ Kırgızistan Öğrenci Topluluğu'nun organize ettiği Aytmatov romanlarının tiyatroya aktarımı sahnelecektir.

Türkiye'de ve Kırgızistan' da Aytmatov üzerine otorite olarak kabul edilen akademisyenlerin sunum yapacağı panel Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat Purtaş tarafından yönetilecektir.