Ana Sayfa
Duyurular
Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Koordinatörler ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerinin katılımı ile ‘Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Toplantıda, SAÜ Lisans Programlarında sürdürülmekte olan eğitim-öğretim programları güncellenme çalışmaları, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile kalite ve akreditasyon uygulamaları konuları değerlendirildi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) Akreditasyon Süreçleri hakkında katılımcılara bilgiler veren SBF Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler Fakültesi gibi fakülteleri akredite edecek FEDEK, MÜDEK benzeri bir kurumun Türkiye’de olmadığını belirtti. Prof. Dr. Al, Avrupa’da, Avrupa Kamu Yönetimi Akreditasyon Birliği’nin bulunduğunu fakat sadece Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerini akredite ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Al, yapılan çalışmalar sonucunda, fakülte bazında değil bölüm bazında akredite olunabileceğine karar verildiğini belirterek Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü olarak akreditasyon süreci başlatıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Al SBF’de akreditasyon sürecinde yapılan faaliyetleri şu şekilde özetledi.

•TODAİE ziyaret edildi

•FEDEK ve MÜDEK sorumluları ile görüşmeler gerçekleştirildi

•İşletme Fakültesi akreditasyon sürecinin izlendi

•İngiltere, ABD ve Avrupa’dan akreditasyon kurumları ile görüşmeler gerçekleştirildi

•Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün EEPA’ya başvurusu gerçekleşti, başvuru kabul edildi öz değerlendirme raporu hazırlanıyor.

•Akreditasyon sürecinin fakültedeki diğer bölümlere yaygınlaştırılması için faaliyetler devam ediyor.

 

Fotoğraflar