Doç. Dr. Kudret Bülbül'den Fakültemize Ziyaret

Doç. Dr. Kudret BÜLBÜL'den fakültemize ziyaret

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret  BÜLBÜL 18 Kasım 2015 günü fakültemizi ziyaret etti.

Ayrıca  Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Kolombiya'dan Kamboçya'ya Yeni Türkiye ve YTB" adlı bir konferans verdi. Bu konferansta Bülbül, Türkiye’nin tarihi ve coğrafyasıyla çok büyük bir kültüre sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin artık tarihiyle barışması gerektiğini dile getiren Bülbül, "Tarihimizi, kültürümüzü, coğrafyamızı bir risk olarak değil bütün bunları bir farklılık olarak değerlendirmeliyiz. Ben buna 'Yeni Türkiye' diyorum. Eskiden bir dönemi reddeden, bir dönemi kabul eden bir tarih anlayışımız vardı. Artık tarihi ile barışan bir Türkiye’den bahsediyoruz" diye konuştu.