Ana Sayfa
Duyurular
İslam İktisadı ve Finans Bölümümüz Açıldı

İslam İktisadı ve Finans Bölümümüz Açıldı

“İslam İktisadı ve Finans” bölümü açılması talebimiz 31.03.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulundu.

2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca açılan bölümümüz, kamu üniversiteleri arasında bu alanda açılan "ilk" lisans bölümü olma özelliği taşıyor.

Bölüm mezunlarının diğer mezunlarımıza sağlanan haklarla beraber katılım bankalarında, katılım sigortacılığı şirketlerinde ve tasarrufa dayalı faizsiz finans hizmeti veren şirketlerdeki iş gücü talebini karşılaması hedefleniyor.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştaylar, kongreler, konferanslar ve diğer akademik faaliyetler, üniversiteye bu alanda bilgi ve tecrübe birikimi kazandırırken, İslam İktisadı ve Finans Bölümümüz, İSEFAM'ın gerçekleştirdiği faaliyetlerle desteklenecek ve gelen öğrencilerin akademik gelişimlerine yönelik zengin imkânlar sunulacaktır.

Bölümümüzün akademik alt yapısını kısa süre içinde tamamlayarak öğrenci almayı hedefliyor, öğrencilerimizi İslam İktisadı ve Finans alanında kaliteli öğretim üyeleri ile buluşturmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Fakültemize, Üniversitemize ve Bilim Câmiamıza hayırlı olsun!

SBF DEKANLIĞI

Fotoğraflar